Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPOT). S spletnim mestom www.tren.si upravlja TREN d.o.o., v nadaljnjem besedilu ponudnik. Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Smo zavezanci za DDV.

Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa ter pregleduje statuse in spremembe naročil. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in potrošnikom.

 

Postopek nakupa

Nakupovanje na naši spletni strani je enostavno in udobno:

  1. Prebrskajte po izdelkih ali pa jih neposredno poiščite.
  2. Ko kliknete na posamezni izdelek, se vam odpre podstran, kjer je le-ta podrobno opisan, prav tako pa si lahko tudi povečate priložene slike izdelka. Če želite izdelek kupiti, kliknite na gumb “V KOŠARICO”. Če bi želeli kupiti več istih izdelkov, pa v polje pred gumbom, poprej še vpišite želeno količino tega izdelka.
  3. Ko boste kliknili na gumb “V KOŠARICO” se vam bo prikazalo, kaj vse imate trenutno v košarici. Zdaj lahko kliknete na “Nadaljuj z nakupovanjem”, če bi želeli pregledati še druge izdelke. Če pa bi želeli z nakupom zaključiti, kliknite na gumb “NADALJUJ NA BLAGAJNO”.
  4. Na podstrani “Blagajna” le še izpolnite zahtevane podatke in naročilo bo oddano. Opomba: tu imate dve možnosti – lahko se registrirate z emailom, kar vam bo olajšalo nakupe v prihodnosti, saj vam ne bo več potrebno vpisovati vedno iste podatke. Lahko pa izberete tudi “Naroči kot gost”, kar pomeni, da se ne registrirate – ta postopek je hitrejši, vendar pa boste prihodnjič ponovno morali vnašati svoje osebne podatke. Če ste pri nas že kupovali, pa le vpišite vaš email naslov ter geslo.
  5. Po oddaji naročila boste prejeli email z obvestilom o nakupu.

 

Nakup

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

 

Način plačila

Kupci lahko naročilo plačajo po povzetju, z nakazilom na naš TRR in s plačilnimi karticami Visa, MasterCard ali Maestro. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja TREN d.o.o.

Nakazilo na TRR – plačilo po predračunu

Blago lahko poravnate po predračunu na transakcijski račun podjetja TREN d.o.o. na:

  • TRR: SI56 0451 5000 0274 533
  • odprt pri NKBM d.d.
  • BIC/SWIFT: KBMASI2X

Plačilo s kartico

Nakup preko spletna lahko enostavno opravite tudi s plačilnimi karticami Visa, Maestro ali MasterCard. Varen plačilni sistem zagotavlja Stripe.

 

Cene

Vse cene so izražene v EUR (Evrih). Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstva.

Če ni drugače določeno pri opisu izdelka, akcijska ponudba velja do razprodaje zalog. Po razprodani zalogi je izdelek umaknjen – ni viden v ponudbi.

 

Vračilo blaga in reklamacije

Kupcu pripada pravica, da v roku 15-ih dni podjetju TREN d.o.o. sporoči (preko elektronske pošte), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Vračilo plačila mora prodajalec opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 30-ih dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

 

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

Prodajalec si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.